Logo

Meer dan de helft van de medicijnen die u via websites kunt kopen, zijn nep. Dat kan zeer gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Om te voorkomen dat u uw gezondheid in gevaar brengt, is het belangrijk dat u alleen medicijnen online bestelt bij websites die legaal handelen.

Er zijn diverse handvatten waarmee u kunt controleren of een aanbieder legaal handelt. Alle informatie en tips vindt u op Rijksoverheid.nl.
Een van deze handvatten is het Europese logo voor online aanbieders van medicijnen. Deze aanbieders moeten zich aanmelden bij de overheid (in Nederland het Agentschap CIBG). Als na controle door het Agentschap CIBG blijkt dat de aanbieder daadwerkelijk verkoopt wat hij wettelijk mag verkopen en voldoet aan de overige voorwaarden, moet deze de Nederlandse versie van het logo op zijn website plaatsen. Dit logo heeft een link naar www.aanbiedersmedicijnen.nl. Daar kunt u in de lijst van aangemelde aanbieders controleren of de aanbieder legaal is.

Nepmedicijnen

Logo en websites kunnen vals zijn. Controleer daarom altijd heel goed de echtheid. Nepverpakkingen en nepmedicijnen zijn op het oog zeer moeilijk van echte te onderscheiden. De kwaliteit van nepmedicijnen is zeer onbetrouwbaar. De samenstelling van de werkzame stoffen in deze medicijnen kan kleine of grote afwijkingen bevatten ten opzichte van de legaal geproduceerde medicijnen.

Het is van belang dat u altijd controleert of een aanbieder die het logo op zijn website heeft staan ook daadwerkelijk in het overzicht van aangemelde aanbieders staat. Dit kunt u alleen controleren op de officiƫle website www.aanbiedersmedicijnen.nl.

Het Europese logo voor online aanbieders van medicijnen die legaal mogen handelen in medicijnen
Beeld: Farmatec
Klik om te controleren of deze website legaal handelt